Trodde jag skulle få hjärtinfarkt =P

Vaknade med ett ryck precis. Var riktigt obehagligt. trodde mitt hjärta skulle hoppa ur kroppen på mig, känndes som ett extra slag eller som ett jätteslag. Nu kan jag inte somna om :S Vafan, ledig och allt och här sitter jag 06.54 och kan inte sova. Men men får ju underhålla sig på något sätt ;)

Var och firade min syster igår, var riktigt trevligt faktist =) Sen bar det av till hemvärnet, dom hade något slags möte. Trodde jag skulle dö =P haha nja inte riktigt träffade en del mycket trevligt personer =) var kul att ses och sen kanske man fick träffa mindre trevliga personer men men skitsamma. Man kan inte tycka om alla eller gå ihop med alla, Men en viktig sak som jag har lärt mig, att även om man inte tycker om en person eller dylikt så SKA man kunna sammarbeta =) hihi

Mycket mycket liv i magen igår =P Ville inte alls ligga still förutom när henke skulle känna hihi!!!

Ska det vara så svårt?

Det är roligt, när folk ska lägga sig i, ifrågasätta ens förhållande och dylikt kan dom inte skriva vem dom är, men såfort det är något snällt eller trevligt, då passar det..!

Men jag förstår fortfarande inte! varför ska ni lägga er i vårat förhållande. Allt gammalt har vi lagt bakom oss och vi har börjat om på nytt! Men hmm roligt att ni kan kommentera och ifrågasätta när ni inte vet sanningen eller? För ingen vet sanningen mer än jag och Henke.. och det räcker. Ge fan i vårat förhållande känns det lönt att försöka förstöra? NEJ för ni kommer ändå inte lyckas..

Ni möjligtvis lyckas såra och göra mig eller henke ledsen men det är det ända. för vi är starka ihop! Så om du/ni bryr er mindre om våra problem och vårat förhållande ska du/ni se att ert/ditt problem oxå löser sig. Men man kanske ska börja med sig själv först?

Ge fan i mitt liv, är trött på skitsnack

då var skitsnacket igång IGEN, kan ni inte bara ge fan i mitt liv och bry er om er själva istället! Sprida en massa rykten :S tycker det är lågt. ta reda på fakta innan ni utalar er, och om du/ni ska utala dig/er så stå upp så pass mycket att ni kan stå för det ni säger och inte vara anonym. ÄR JÄVLIGT TRÖTT PÅ DET!

Ända sedan jag gick i första klass i skolan har folk lagt sig i mitt liv och vad jag gör, kommenterat de och ja rent av mobbing som det heter. Men jag är sjukt trött på det väx upp för fan och ta och skaffa er ett eget liv,

Ni ska veta att jag och henke är JÄVLIGT lyckliga ihop.. vi har gått igenom mycket unde dessa två åren ihop, men det har fan stärkt våra band till varandra och det har fått oss att inse att vi verkligen älskar varandra.
Jag säger dock inte att jag är guds bästa flickvän som aldrig gör några misstag, absolut inte, utan tvärt om jag kan stå för dom. Likaså på andra hållet. Det viktigaste är att man kan prata och lita på varandra och det är något jag och henke kan. Jag ÄLSKAR honom. FATTA DE och ge fan i OSS, Det är inte lönt att försöka förstöra mellan oss. folk har försök innan men ALDRIG lyckats!

Graviditetsv 26

Graviditetsvecka 26

Du kan få graviditetsstrimmor. Dessa strimmor uppstår på grund av att huden sträcks ut för fort. Tre av fem kvinnor drabbas av detta.


Mamma

Din livmoder känns ungefär 6 cm ovanför naveln.

Musklerna i bäckenbotten börjar tänjas ut vilket gör att du kan kissa på dig då du hostar eller skrattar. Börja med knipövningar av bäckenbottens muskulatur! Be din barnmorska om hjälp!

Barnmorskan lyssnar alltid på barnets hjärtat och räknar hjärtslagen, numer med doptone. Det gör att både du och blivande pappan själv kan höra hjärtljuden.

I vecka 26-27 slår barnets hjärta i medeltal omkring 170 slag per minut.? I vecka 38-40 slår barnets hjärta i medeltal omkring 130 slag per minut, vilket således beror på olika tidpunkter för utvecklingen av olika nervsystem. Skillnaden mellan olika barn är stor. Du blir mer och mer medveten om ditt barns personlighet. Är det en lugn och sömnig liten krabat du bär på eller är det en vilde?


Barn

I vecka 26 är medelkroppslängden 35 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 900 gr. Huvudets omkrets är nästan 25 cm. Ögonlock och ögonfransar är mycket väl utvecklade. Fingrarnas naglar är välutvecklade men ännu finns det inga naglar på tårna. Armar och ben får sina slutgiltiga proportioner. Läs mer om Fostrets utveckling!

Ditt barns hicka uppfattar du som små rytmiska kittlingar.


Pappa

Nu kan du få din nattsömn störd. Barnet har vuxit och kan ge värk i ryggen hos den blivande mamman, det blir jobbigt att hitta en skön sovställning. Använd kuddar på lämpliga ställen till exempel mellan knäna då hon ligger på sidan. Prova er fram!


Jobba ikväll!

Känner inte alls för att jobba ikväll egentligen. Men jag ska bita ihop, det brukar bli rätt okej ändå när man väl kommer igång. Men just den tiden att komma igång och vägen dit känns dryg. Är nog mycket oxå för att jag börjar när alla andra slutar, DRYGT.

Fast hade rätt roligt på jobb i lördags =) Ibland älskar jag mitt jobb och ibland känns det pest. visst nu har jag klagat mycket men för det mesta känns det bra..!
Är nog mycket nu med graviditeten.Det börjar kännas tungt nu och det känns i höfterna jag lovar! Men jag ska bita ihop och klara det även om det gör ont!

Barnmorskan imorgon, ska fråga henne om ett foglossningsbälte då. Hjälper förhoppningsvis mig lite på mitt jobb så det inte ska kännas så mycket i höfterna!

Går in i v26 idag förresten ;) kommer uppdatering sen =)

Centersyd och fint väder

Jag Älskar detta fina väder =) man blir så full av energi och alla negitiva tankar försvinner! Vill bara ligga i solen och bli brun (vilket jag ändå inte blir), men iallafall försöka bli..! Kunna bara gå i bikini eller lätklädd utan att behöva frysa, I love!

Varit på centersyd idag.. Skulle blivit en mammaskjorta så jag hade haft något att jobba i men icke så nicke fanns bara i L och XL. nog för jag har blivit stor nu men inte behöver jag simma i mina kläder för de ;-) Nä det blev en babydräkt och sen handla henke en Body oxå, med Tiger, Superfin.

Är dock från när jag var i v 23.. kommer nyare bild sen! 
Är dock från när jag var i v23 så inte helt ny men det kommer uppdatering jag lovar =)

Ork och värdelös

Hur kan någon få en att känna sig så värdelös? som om man inte klarar av någonting? Man tar allting tills det inte går mer och då känns allt skit och man känner både sig orklös och värdelös. Om det är något som någonannan glömt eller inte gjort så får jag stå där och ta skiten. Jag orkar inte mer jag är inte så stark psykiskt just nu. Allt känns hopplöst. Ta mig här ifårn. Låt mig få vara mig själv och slippa alla måsten och regler.

Gråt

gråtet... varför gråter man för minsta lilla när man är gravid. Är så fruktansvärt känslig. så fort det är någonting så gråter jag. Ibland utan anledning... allt känns jobbigt och då kommer tårarna. Ibland känns allt hopplöst och man vill verkligen inte något och så störtböllar man. varför? Hormonerna i kroppen? Folk säger till en att du behöver inte gråta, men det är inget jag bestämmer över själv utan det bara kommer..

ledig en fin dag

är ledig idag =) älskar det i detta fina vädret. vill gå ut och gå en sväng men inte roligt att gå själv...så vi får se hur det blir..


Bebis längtar efter dig! Kan du inte komma snart.. Bara 15 v kvar ;)

Bara 15 veckor kvar..!

Graviditetsvecka 25

Allt eftersom magen växer och blir tyngre kan du få ont i ryggen, kramp i benen och känna ett tryck emot bäckenet.

Mamma
Från och med denna vecka följer din barnmorska livmoderns tillväxt genom att mäta avståndet från blygdbenet till livmoderns högsta punkt, symfys-fundus-måttet (förkortas i din journal SF-mått). Måtten kryssas in på en kurva i din journal, man får ett så kallat gravidogram.

I denna vecka är SF omkring 23 cm. Det skiljer en hel del kvinnor emellan och en mätning säger väldigt lite. Det är ökningen av upprepade mätningar som ger en god uppfattning av barnets tillväxt


Barn

I vecka 25 är medelkroppslängden 33 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 800 gr. Huvudets omkrets är 23 cm. Den snabba tillväxten avtar.

Barnets utveckling Teckning: GP/ Lars Grennert

Hjärnan växer och utvecklas i jämn takt. Den är under hela graviditeten känslig för och kan skadas av gifter, till exempel alkohol och andra droger.

Till för tidig förlossning, prematur, räknas alla som föder före 37 fullgångna veckor. En normal graviditet är 40 fullgångna veckor.

Överlevnaden hos mycket för tidigt födda barn, det vill säga under 28 fullgångna veckor har förbättrats radikalt under de senaste åren. Idag räknar man med att gränsen för att barnet ska kunna överleva utanför livmodern ligger mellan 22-23 fullgångna veckor. Därefter ökar chansen för barnet att överleva för varje dag och dramatiskt från vecka till vecka.


Pappa

Om ni inte gjort det tidigare, anmäl er till en föräldragrupp, de brukar börja någon gång mellan vecka 20-30. Ni anmäler er på mödravårdcentralen. Att träffas i grupp ger ett bra stöd. Den ger dig som blivande pappa hjälp att förstå din roll vid förlossningen. På många platser finns det även pappagrupper.



 


Mmmm spagetti och Köttfärsås

Mmm står och lagar spagetti med köttfärsås nu.. Var längesedan jag åt de. Riktigt gott. Pappa kom precis hem så nu ska jag, henke och pappa se CSI och äta =)

Jobbat hela helgen.. Gick väll bra. Men är riktigt trött i kroppen. Ont i ryggen och höftena. inte konstigt när man stått i sammanlagt 14timmar :S men men

Var och körde idag. gick riktigt bra =) snart uppskrivning och uppkörning =) LÄNGTAR tills det är över...


Har gått in  v25 idag =) uppdatering kommer =) Baby du är efterlängtad! inte långt kvar nu 9aug <3

Center Syd

Var på Center Syd igår med Tess... Var riktigt trevligt faktist.. Blev mycket bebisprat och mycket kollande på Bebiskläder. Blev väll något inköp för min del. Kunde inte låta bli =) Sen blev det ett par mammabyxor och två par skor till mig oxå.. Me like..

Min älskade syster och Henke kom och hämtade oss.. Har ju inte träffat dig på fyra veckor gummsan.. Blev en massa snack och hon tyckte jag blivit tjock ;) Haha.. Grillade på kvällen med pappa oxå och Kollade på Hennes bilder från Rom.
var en Trevlig kväll...

Allt gammalt gräll bakom mig

Nu har jag bestämt mig, jag orkar inte bry mig längre på gammalt gräll och jag ska blicka framåt. Det som har hänt har hänt. Varför gå och gro över de. Jag ska försöka gå vidare och inte tänka bakåt mer. Tar var dag och gång som den kommer. och funkar det så funkar det.. skulle de inte göra det tuff luck. då får man ta det från där!

Det var längesedan!

Idag ska jag träffa syrran =) hon kommer hem hit, har ju inte sett dig på år och dar känns det som.. men är väl typ 3-4 veckor eller nåt :( miss you.. Hon kommer kommentera min mage den har ju dock växt sen sist.. Jag bar ÄLSKAR min syster. hon är så insatt i min graviditet och barnet så det är helt sanslöst.. men mitt barn kommer få VÄRLDENS bästa moster... 


Måste ringa min barnmorska oxå och fråga ang. sådant här bäckenbälte. känner att de verkligen att jag hade behövt de nu.. Sen måste jag ringa om moderskapsintyg.. måste skicka in det till försäkringskassan och till pliktverket.

Hej hopp

allt och ingenting

Nu har jag tvättat, städat och diskat... duktig jag känner mig.. Helt underbart väder är det ute oxå, vill bara ut och gå en promenad men aldrig roligt att gå själv =( Älskar när det är sol och blå himmel. tänk om det alltid hade kunnat vara så fint väder!

En massa rörelse i magen ligger ju nästan aldrig still mer än precis mitt på dagarna =P Har även sett första rörelsen utanpå magen. Sen har även Henke känt sparkarna =) mee like.. Längtar tills du tittar ut nu lilla bebis =) vill ha dig här hos mig...

dålig bloggare

ojdå har kommite på att jag är en dålig bloggare =P ska försöka bättra mig. Men vad ska man skiva om? inte alltid lätt att komma på ;) men men får se vad jag kan hitta på...


Såg precis opera, det handlade om frigående och bur djur. Så hemskt att se dessa grisar och höner som dom höll inne på minimala yter som dom knappt kunde röra sig på. jag menar typ 6 höner på 1/2 kvm. sjukt. där sitter dom i två år och får ALDRIG komma ut! hur kan man bara göra så. Köp ägg från frigående höns!

hur kan man bli så arg?

Hur kan man bli så arg? Jag är arg så jag kokar, vi har fan gjort vad vi kan och vi har försökt och det ända ni har gjort är att klaga, det gör mig vansinig. Att vi inte skulle ha gjort ditt eller datt? sådan bullshit. Jag orkar inte sådant. Det gör mig arg och jag känner att det orkar inte jag just nu :S FAN asså.... Ge mig styrka

Det är fan sista gången jag hjälper till hos er om det bara är skit man ska få. för jag orkar inte det längre....

v 24

Graviditetsvecka 24


Mamma
Din livmoder har växt så att den når över naveln. Det är inte ovanligt med halsbränna och ryggont.På grund av att blodmängden i kroppen ökar och att kroppstemperaturen stiger något får många kvinnor en rosig hy under graviditeten. Huden sväller och tar upp mer fukt, den kan också bli fet och finnig. Den ökande blodmängden innebär också att du svettas mer.


Barn

I vecka 24 är medelkroppslängden 32 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 700 gr. Huvudets omkrets är 22,5 cm. Foster som utsätts för ljudstress reagerar genom att hjärtat slår fortare - men de vänjer sig. Om ett foster utsätts för upprepad ljudstress reagerar det allt mindre på ljudet. Det kallas tillvänjning, habituering, vilket är en form av inlärning.


Pappa

Att hitta ett namn åt barnet är både roligt och spännande. Varför inte köpa eller låna en namnbok. Det finns några saker att tänka på, hur låter smeknamnet, är det svårt att stava eller uttala det? Kan man associera namnet till något dumt?

Upp


duktig flicka

Har varit duktig idag =) har gjort iordning i stallet, tvättat vattenspannarna, plockat undan och tvättat har fått gjort en hel del... Känner mig riktigt duktig ;)

Har varit dålig på att skriva i bloggen.. Men men ska försöka bli bättre...

Var hos barnmorskan på tidigmammaträff i måndags. var riktigt intressant faktist.. Lärde mig en massa! nästa besök för att kolla hjärtljud och magmått och så blir det 28april!


går in i vecka 23 idag

Graviditetsvecka 23

Håret kan kännas tjockare eftersom du slutat tappa hår.


Mamma

Livmodern når nu några tvärfingrar över naveln.

Under graviditetens tre första månader ryms hela livmodern i lilla bäckenet och når blygdbenet i slutet av tredje månaden. Den når 4-5 cm över blygdbenet i slutet av fjärde månaden (16 veckor). Om du är smal kan du själv känna livmodern ungefär i graviditetsvecka 16.

Mitt i graviditeten, vid 20 graviditetsveckor, når livmodern ungefär till naveln. Vid 36 graviditetsveckor står den som högst och når revbensbågen. Sista månaden sjunker den nedåt till 3-5 cm nedanför revbensbågen på grund av att huvudet tränger ner i bäckenet och på att fostret ligger mer böjt i ryggen.

Ju större magen blir desto mer påverkar den matsmältningen. Får du halsbränna kan den lindras genom att du äter många små mål. Försök också gå en liten  promenad efter måltiden, det hjälper matsmältningen.

Sedan vecka 13-14 har du förmodligen kunnat pressa ut lite mjölk från bröstvårtorna, råmjölk (kolostrum). Nu kan det av och till läcka en droppe av sig själv i behån.

Barn

I vecka 23 är kroppslängden omkring 22 cm (huvud/stjärt) och vikten i medeltal 600 g.

Det finns många delar av nervsystemet som utvecklas i samspel med omgivningen. Ditt barn kan särskilja olika ljud, både inifrån som utifrån din kropp. Man har mätt ljudnivån i livmodern hos gravida kvinnor. Det har visat sig att fostrets omgivning, framför allt mammans pulsåder (aorta), producerar en ljudnivå på cirka 65 decibel. Detta är en hög nivå, men det verkar inte bekomma barnet. Vi vuxna skulle närmast betrakta en sådan ljudnivå som starkt buller.

Nu utvecklas bukspottkörteln som producerar hormoner och insulin. Insulinet behövs för att transportera blodsockret till kroppens celler.

Pappa

Även blivande pappor bör prata så mycket som möjligt med sitt ofödda barn. Det finns forskning som visar att ofödda barn lättare uppfattar djupare röster än ljusa.

Du stimulerar utvecklingen av barnets nervsystem genom att prata och kommunicera med små buffar och klappar på magen.


Så beter man sig bara inte

Igår gick du bara för långt.. så som du betede dig igår gör man bara inte.. Hon gjorde det för att vara snäll och vad blir du jo pissförbannad :S Allt du slängde ur dig. det var mer än jag som tyckte du gick för långt denna gången. du har flippat ut innan men igår var sjukt. Du får mig att må dåligt när du håller på så. Jag har knapps sovit inatt och har en stor klump i magen som gör ont och jag vill inte dit mer, men jag vet jag måste. grätt som bara den när jag kom hem. vill inte mer.

Tack för du backade upp oss vännen igår....Du är guld värd....


Henke jag verkligen älskar dig. Vet att det inte är lätt att stå ut med mig just nu. Men att du klarar det är jag stolt över och jag är faktist stolt över dig att du har slutat snusa =)  Jag ÄLSKAR dig! You and me 4-ever...

RSS 2.0