Ledig i helgen

weii ledig denna helgen =) riktigt skönt faktist ;) ska hem till berra och fira hans 25års dag ;) hihi


nä nu ska jag sova och lyssna på absolute love song =) älskar den skivan =P om nu bara den lille kan sluta röra och spratla runder i magen =P inte still en ända sekund just nu ;) hihi


natti natti allesammans =)

Väla

Har varit på väla idag med Emma och Elina.. Upp tidigt och duscha och så först sen bar det av till HBG och väla...

Möte upp emma och elina där.. gick och kollade i en massa affärer och hittade ett par mammajeans =) Me love it. Sen blev det även en prinsessklänning till elins blev jättefin =)

Vi var även på Ikea där det blev inhandlat en babyhanduk med luva och tvätthanddukar. Emma hittade en lampa som jag bara ÄLSKADE =P Sen hittade hon en krokodil med skallra i. den tyckte hon om =P haha emma.. den var fräck.. Men du akta råttan för den är Tejpad eller vad säger du?

Var och åt på blåtuppen. kyckling, pommes och bearnesås.. I like...


Sen fick vi en Body och en byxdress av emma och chrille.. Tack så jättemycket. det var riktigt fint...
bild kommer senare på det inhandlade




vecka22

Vecka 22!

Graviditetsvecka 22
Du har fått kontakt med ditt barn. Fortfarande kan sparkarna komma med flera dagars mellanrum - så oroa dig inte!

Mamma
Hittills har du förmodligen ökat i vikt med mellan 5,5 och 7 kg, men från och med nu kommer du att öka snabbare i vikt - räkna med strax under ett kvarts kilo per vecka. Det är vanligt och helt normalt att få sug efter specifik mat och ökade flytningar. De flesta gravida kvinnor har också "vuxit in i graviditeten" - släppt oron och anpassat sin vardag efter graviditeten. Du kan fortfarande böja dig och sitta obehindrat. Tänk på din kroppshållning, så att du inte får besvär med ryggen längre fram. Be din man hjälpa till med att hitta en bra hållning åt dig!  Dina bröst kan eventuellt läcka råmjölk, ditt barns första kost. Montgomerys körtlar på vårtgårdarna, producerar ett fuktigt ämne som skyddar dina bröstvårtor vid amning. Din hudfärg kan förändras och områden med mycket pigment t.ex. vårtgårdar, födelsemärken och fräknar mörknar. Håret kan kännas tjockare och det beror på att du nu inte tappar speciellt mycket hår, vilket annars är det normala. När barnet är fött kommer du att tappa hår som vanligt igen. Kom ihåg att sköta tandhygienen, hormonerna kan påverka ditt tandkött och få det att svullna.

Barn
Nu väger bebisen nästan ett halvt kilo, cirka 430 grams, är drygt 27 centimeter lång från hjässa till häl (cirka 22 cm från huvud/stjärt), och har samma proportioner som en nyfödd bebis, om än lite spinkigare eftersom bebishullet inte utvecklats ännu. Innan detta sker, ser huden lite skrynklig ut, men bebisen lägger på sig lite varje dag nu. Läppar och ögon är formade, men iris (regnbågshinnan) saknar fortfarande pigment. Bukspottkörteln utvecklas stadigt. Skelettet syns på röntgen. Navelsträngen fäster fortfarande långt ner på buken. Barnet har fått en dygnsrytm. Det både sover och är vaket. Antagligen är det som mest livligt när du vilar dig.

Pappa
Det syns nu ordentligt att ni väntar barn. Ibland kommer det kommentarer som "Oj vilken stor mage". Hjälp till att hitta en bra kroppshållning åt den blivande mamman!

- Låt henne ställa sig med fötterna axelbrett isär och armarna utmed sidan. Vikten ska vara jämnt fördelad mellan fötterna.
- Låt henne sträcka på ryggen,
- Dra ihop skulderbladen,
- Spänna magmusklerna,
- Och skjuta fram bäckenet en aning.


klockan

shit glömde att vi ställde om klockan inatt :S så jag trodde jag vaknade 9 och det var ju lungt började ju inte förren 11.30. Men nä klockan var ju 10 och det blev lite stressigt.. haha

Hahah ni jagar henke katten han höll på att trilla men roligt såg det ut ;)

Jobbade igår gick väll okej.. Nästan alla gäster var underbara =) slutade vid 00 lungt sen idag är där inte så mycket bokat skönt =) Så det bli en riktigt lungt dag idag. Henke tar stallet till mig idag eftersom jag ska jobba

Går in i v22 imorgon tiden går fort ;)

Sover

Ligger här och har precis kollat klart på wildgirl. riktigt rolig film... men henke somnade från den så nu ligger han och snarkar och är otroligt söt. Som en liten bebis ligger han inkurad i täcket.. Kan inte sova nu bara jobbigt :S

Ska upp och jobba imorgon... inte förren 15.30 en ändå känner inte alls för att jobba just nu.. och ska jag jobba på söndag? jag vet inte.. men vill verkligen inte... är trött, trött och åter trött varför är alla så trött nu? vet inte..

Nu har jag och henke skrivit en inhandelslista till bebisen så vi vet vad som ska  inhandlas.. mycket saker..

nä nu vaknade henke och undrade om han missat filmen, ehh ja =P haha ska försöka sova nu

God natt allesammans!!!

trött på skitsnack

Jag blir så fruktansvärt trött på allt skitsnack. Varför bryr ni er på om jag ska ha barn? det är inte ert liv och har ni problem med att jag ska ha det eller tycker att jag beter mig som en 12åring så kan ni ju ta och komma till mig och säga det istället för att skriva anonyma kommentarer. Ni ska bara ta och strunta i mitt liv. Jag gör vad jag vill med mitt liv :@ gahh Kom till mig istället personligen och säg som ni tycker istället för att snacka en massa skit...

Rängsand

ska nog snart ut och rida funderar jag på =) som jag sa så passar jag och henke gården och nu när det är fins väder och man mår bra så hade de varit skönt med en liten ridtur =) 

Ner till mormor i eftermiddag. ska bli kul har ju inte träffat mormor sen i somras typ... 


massa rörelse i magen. Härligt njuter riktigt allså =) 

Hemvärnet

Hemvärnet igår. hade posttjänst. Visst det är roligt i sig precis som sjukvård. Men varför känner jag inte för att gå dit längre. Ingenting känns roligt med att gå dit längre. Känns som jag inte får ut något av det. Känns som ja jag vet inte vad. det går liksom inte att beskriva. känner ingen glädje elelr längtan att gå dit längre. känns med jobbigt och tvingat att gå dit? varför?
Vet att jag skulle ångra det om jag gör det men funderar med jämna mellanrum på att lämna in.. men ska ja? som jag se jag vet att jag kommer ångra mig... Hoppas bara på att det blir bättre...

Varför kan jag inte glömma det?

Kan inte sluta tänka på det. Varje gång jag tänker på det blir jag arg och ledsen. Fast jag egentligen inte har någon anledning att bli det, men så är det Varje gång jag tänker på det vill jag bara störta ner i grått. Kan fantisera varenda detalj. Hur allting gick till. Men varför kan jag inte bara glömma det. Ser det nästan framför mig :( Känns varje gång det dycker upp som om någon kör en kniv genom hjärtat. riktigt hugger till.. Jag vill bara glömma men det går inte. VARFÖR?


Är det för jag är extra känslig nu eller vad? Kommer det bli bättre?


Bitterfittan

Såg på ballar av stål. Det var inte riktigt lika roligt denna vecka som förra, förutom bitterfittan som var i stockholm.. hon stod och pratade med en från högvakten. Riktigt roligt. Hon stod först mest och snacka och antyde på att hon skulle göra det. sen helt bara sådär så gör hon de. sen sprang hon rätt bra =P Haha.. Det måste ju gått mycket prat mellan soldaterna sen och det måste ju snackas om det fortfarande spec nu efter programmet eller vad tror ni?

En massa sparkar i magen nu. Riktigt underbart. killar riktigt och ibland känns dom rätt kraftiga ;) Gick som sagt in i v21 idag. Längtar tills du kommer ut och jag får känna dig på "riktigt"

Grattis Kimberly förresten. Hörde att din lilla pojk kommit.. Lycka till...

graviditetsv 21

Jag gick in i v 21 idag. känns konstigt. tiden går fort fort =P

Barnet

Fostret har ännu inget underhudsfett. Det sväljer fostervatten och tränar därmed matsmältnings-organen. Fostret kissar i magen.

Tänderna börjar utvecklas nere i tandköttet. Fostret har hårväxt över hela kroppen men det faller av vid födseln. Antikroppar förs över från mamman till fostret. 

Vikt 420 gram. 

Mamma

Nu börjar en härlig tid. Magen syns väl, men är inte alltför stor. Illamåendet och tröttheten har ofta gått över och diverse småkrämpor du kan drabbas av i slutet av graviditeten har inte börjat än.

Har du oroat dig för missfall så har troligtvis den oron minskat markant vid det här laget. Din viktökning ligger troligtvis någonstans mellan fyra och sju kilo.

Pappa/partner

Prata med din partner så ni är överens om vad hon behöver för stöd. Glöm inte att även säga hur du själv känner och mår.


jobba!!

Jobbade igår, kände verkligen inte för det. visst vi hade riktigt roligt men det var hemskt att jobba igår. Nästan alla gäster var trevliga och så men det kändes som ingenting fungerade. Sen ha en jobbig gäst som var väldigt snackeglad. tog 3ggr längre tid innan han gick.  Allt gick bara fel kändes de som. slutade kring 0100. trött och hem och lägga sig direkt. Skulle ha frukost imorse..

Upp 0700 igen fast man inte var i säng och somnade före 0200. Riktigt trött har varit trött hela dagen inte mkt sömn med 5 timmar. Känns i kroppen känner mig orklös. Sen att ha sådana jävla snobbgäster som tror sig vara något. sånna man inte orkar med ibland men det är ju faktist bara att bita ihop =P slutade 1700.. skönt. hem nu ska snart hem till pappsen och äta middag ikväll, fast först ska polarna ha mat och nattas.

Mycket rörelse i magen imellanåt. just nu är det lungt ;) går in i v21 imorgon =P tiden går fort =) Nu har jag fått en liten bebismage säger alla =P haha. snart måste jag köpa en mammaskjorta så jag har något att jobba i =P haha 

Flyttat ut på gården

Höfterna värker. det börjar kännas att man har extra vikt fram som trycker mot höfterna. Efter 10 timmars jobb brukar det göra rätt ont i höfterna. inte foglossning med ändå ont. Men Men det är något jag kan stå ut med =) Älskar mitt jobb och ska jobba sålänge jag bara kan.

Var och jobbade igår mellan 14 och 22. skönt med en kort dag för en gångs skull. Hemma tidigt =) 
Men vad händer då idag jo jobba idag oxå  börjar dock inte förren 15. skönt med lite sovmorgon faktist. Fast det var tidigt upp ändå.

Jag och henke har flyttat ut på gården nu i tre veckor. dom är i stugan och vi ska bo här. Skönt. Riktigt avkopplande. så som jag skrev innan så var det ju upp 8 eller ja vaknade då. vilddjuren ute i stalelt skulle ju ha mat dom oxå =) dom är så fina. dock är där en som är skadad =( stackare. men är man en rymmare så är man. får ju skylla sig själv lite även om det är synd om henne. boxvilla där ja...


Henke jag älskar verkligen dig. du är underbar. Vi har klarat mycket ihop och nu ska vi ha barn =) Det ska vi oxå klara. har vi klarat en massa annat ihop ska vi klara detta oxå.. Tänk ändå att om barnet kommer en dag senare än BF så kommer den på vår 1,5års dag på förlovningen =P Längtar redan... 

Barnvagnen är inköpt

I Torsdags när innan henke skulle till sitt jobb kom han upp till mig först och sa att babyringen hade en helsida i tidningen ang barnvagnar. Dom hade köpt upp hela Brios lager på barnvagnar. Så vi åkte och kollade vad dom hade. Tur det tycker jag för vi hittade en JÄTTEFIN barnvagn Brio Happy i olivgrön och sittdelen är marinblå och beige. visst jag ville ha emmaljunga egentligen men denna är oxå riktigt fin. Älskar den. Sen hade dom även rea på barnkläder kunde inte låta bli så det blev en liten pyjamas och en liten body, till det blev det 5par små strumpor =) JÄTTESÖTA.

hihi ha jag bebismage? vet inte men folk säger att jag har en liten pojkmage om den nu stämmer. Har ju diskuterat på vad vi tror de är. Henke tror det blir en tjej men jag tror en kille. vi lär väl se vad det blir ;) fast det är 4 månader tills dess.

När man tänker på att man har gått halva tiden och att bara halva är kvar känns det konstigt. shit ska denna tiden gå lika fort? vet inte men kanske. folk säger ju att dom 3 sista veckorna är jobbigast...

Här kommer det även en bild på magen i v20


19+0 v20
Kläderna vi köpte

Barnvagnen dock är det med lightchassit





min graviditet

peppar peppar ta i trä har jag haft en väldigt lätt och hanterbar graviditet hittentills. Mådde väldigt illa och var förvisso slö fram till v 14, men har ALDRIG kräkt en ända gång. vilket jag kan seär riktigt underbart..

Var på en sen inskrivning i v 17. har fått en underbar barnmorska som heter Gunilla. verkligen förstående och hjälpsam. 
Sen i v.18 var jag på UL. Det var en upplevelse av dess like. Att få se sitt lilla knytte i magen som bara är så litet få se hjärtar, fötterna, huvudet ja allt.. den sög till och med på tummer. det är en av dom bästa upplevelserna i mitt liv allså. det går inte att beskriva. 

Fick veta att dom kanske ska sätta ihop en grupp med unga mammor, vilket hade varit riktigt bra. en grupp med mammor där alla är unga och kan prata och hjälpa varandra. kanske utbytta problem och upplevelser.  

Har BF den 9 Augusti. Känns som en hel evighet tills dess. men Längar faktist rikgit och ser verkligen fram imot att bli mamma. För alla er som undrar så kommer vi inte att ta reda på könet. Vill att det ska vara en överraskning..

sen vill jag bara säga att jag är trött på alla elaka kommentarer, har ni inget vettigt, snällt elelr vänligt att säga eller kan glädjas med mig. behöver ni inte kommentera heler, lika så om ni nu tycker min blogg är tråkig. Ni tvingas inte att läsa den eller kommentera strunta i det istället för det sårar fakitist

min graviditet

Den 15 december 2008 hade jag utebliven mens, men tänkte inte så värst på den då jag hade en stressig tid på jobbet med riktigt mycket att göra. Jag menar stress = utebliven mens eller försenad. hade inte tänkt så mycket på det men bestämde mig för att göra ett grav-test.

Man tänkte mest det kommer vara negativt. Men icke denna gången det var positivt.. Kom lite som en chock faktsist. jag tänkte inte jag och inte nu. Jag menar jag skulle göra lumpen i augusti det kan inte vara sant,. men det var det.. Det tog ett par dagar för mig att bara fatta det men efter ett tag så sjönk det in.

Berättade de för henke och han tog det väl hyfsat bra. bättre än jag trodde..Men ändå. Vi pratade mycket fram och tillbax, för och nackdelar. var även på Vaginalt ultaljud för att få veta hur långt gången jag vad och hur lång tid vi hade på oss att bestämma oss. Jag menar har vi råd, vill vi? Samtidigt var där något som sa behåll det. Hjärtat. medans hjärnan slets i två halvor. ungefär som på film en djävul och en ängel som sitter och dividerar på dina axlar. Vad skulle jag göra..

Gick till en kurator bara för att prata av mig och hon sa en sak som verkligen fick mig och henke att bestämma oss. Hon sa att även om ni inte bestämmt er kan ni ju ringa och boka tid för abort. Jag ringde en gång. Inget svar. sen drog jag mig liksom för att ringa igen. Då sa hon att om man inte ringer upp igen och verkligen försöker då kanske du inte vill göra den är aborten. Du kanske vill behålla barnet. Det var så jag började tänka och tänkte det måste ju finnas en anledning till varför jag inte vill ringa tillbaka och varför jag drar mig från att ringa..

Ja jag ville bli mamma, Jag vill det hellre än att göra värnplikten nu. Jag är så fruktansvärt glad att jag och henke tog beslutet för att behålla och idag är jag i v 20. halva tiden är gången. Känns sjukt men ändå underbart..

nä nu ska jag ta och skärpa mig

är riktigt usel på att skriva blogg.. men nu har folk tjatat och fått mig igång igen förhoppningsvis!..

Men vad ska jag skriva om. Är riktigt dålig skribent ;) Men det kommer väl handla rätt mkt om min vardag och Graviditet..

det var längesedan

Det var ett tag sedan jag skrev här.. vad har hänt på sistone..

Jag har varit på ultaljudd nu. allt såg jättebra ut.. fick bilder på den lille oxå =) H*n sög på tummen..

Känner inte så mycket just nu i magen men lite då och då kitlar det till =)

helgen

var meningen att det skulle bli gruppkväll hos hellborg med oss respektive =) men det blev bara hellborg, anna, jag och henke. blev en lugn men trevlig kväll. spelade lite guitarhero, tittade på melodifestivalen för första gången på ja jag vet inte hur länge =P sen kollade vi en film dom var rätt rolig =)

var ute och gick i dalby stenbrott igår med Hellborg och Anna tillsammans med hundarna =) bessie skulle bada för att få tag i en boll som hade hamnat ute på isen. stackare. men fick iinte tag i den stackaren.. men men.. var riktigt mysigt.

Sen åt jag spagetti och köttfärsås =) mmm så sjukt gott...

gick in i v 19 igår =) weii

RSS 2.0