Går in i v35 idag =)

Graviditetsvecka 35

Det kan hända att du drömmer mycket och dina drömmar är ovanligt livliga.

Mamma
Nu står livmodern som högst och det kan kännas tungt att röra sig och att sitta. Magsäcken trycks ihop och du kan få halsbränna. Undvik för fet och kryddig mat. Drick bubbelvatten det lindrar.



Det är inte onormalt att livmodern drar sig samman av och till - den måste träna inför förlossningen. Man brukar kalla detta för förvärkar, och de brukar inte påverka livmodertappen så att den öppnar sig. Magen putar ut och blir "stenhård" men det brukar inte kännas mycket neråt underlivet.

Om sammandragningarna ger upphov till mensliknande smärtor eller trycker neråt och gör ont bör du få detta kontrollerat på mödravårdsmottagning eller förlossningsavdelning. Samma sak gäller om de tenderar att komma regelbundet. Omföderskor kan känna förvärkar tidigare och kraftigare - ju fler barn man fött, desto tidigare kan förvärkarna debutera och dessutom bli fler och ibland kraftigare. Läs mer om För tidigt värkarbete!

En del blivande mammor känner av hemorrojder som gärna uppstår när trycket i buken ökar och om man inte rör sig tillräckligt blir man dessutom förstoppad. Motion, mycket vatten och lite katrinplommon brukar hjälpa. På apoteket hittar du salva att smörja på hemorrojderna. Vid stora besvär kontakta din MVC.

Om vattnet skulle gå, är det anledning till en kontroll på förlossningsavdelningen även om du inte är i värkarbete. Om graviditeten varit normal behöver du inte oroa dig för barnet det är moget för att klara ett liv utanför livmodern.




I vecka 35 är medelkroppslängden 47 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 2600 gr. Huvudets omkrets är 33 cm.De flesta barn ligger nu i rätt ställning inför födseln, med huvudet neråt.
Navelsträngen är tjock som en tumme och cirka 50 centimeter lång.



Gå ut och promenera tillsammans!



Kontroller och provtagningar

Många blivande föräldrar går på studiebesök till det sjukhus där de tänker föda. Be din barnmorska hjälpa dig!

Det är dags för ännu ett besök hos barnmorskan som känner hur barnet växer och ligger, lyssnar på barnets hjärta och mäter ditt blodtryck.


Torparedagarna!

Var i åstorp igår =) Helt underbart! gick på torparedagarna, hittade bl.a en väska, och bebiskläder! var faktist trevlgit att umgås med emma och chrille! det var längesedan..!

Sen på kvällen blev det lite hämtemat och trevligt snack! Tack för en underbar dag det får vi göra om!

Kom även fram till att söndag nästa vecka bär det av till ullared med emma och chrille, blir att shopa barnsaker och lite mammakläder som jag kan ha nu sisa månaden, eller ja shorts, kjol och 3/4byxor! LÄNGTAR

Varmt!

idag har jag och henke varit och hämtat barnsängen, sen har vi även fått en massa annat =) Love it.. Sen var vi hos mamma och badade i poolen, riktigt skönt faktist =) Men brände mig i huvudet och på ryggen =P

Jag och henke har STORSTÄDAT lägenheten idag, har blivit riktigt riktigt fint, bara tavlor som ska upp nu och iordnign på barnrummet. sen är lägenheten iordning! eller ja henkes arbetsrum är oxå kvar! 

Kom ut nu bebis! hade varit skönt!, det börjar bli tungt och foglossningen känns av rätt bra fram! du gör mig varm så jag inte vet var jag ska bli av och du ligger och trycker neråt så det gör ont :S Men det är ändå underbart att bära dig och veta att du snart kommer ut! går in i v 35 imorgon =)

HAHA

Det finns en del människor man skrattar åt och egentligen tycker synd om för deras problem och uppförande! Du är en av dom.

...!

Det finns en del människor som kan göra en fruktansvärt arg, ger elaka kommentarer om saker som inte känner tll och så. men sen nästa sekund tänker ja! ja håll ni på jag bryr mig inte , för ni vet inte ett skit om mitt liv! INGENTING!

Och du vet framförallt ingenting ska du ha klart för dig, väx upp och ta hand om dina egna jävla problem innan du blandar dig i andras liv.! Tack!

Föräldrarutb träff 2av4

Var på föräldrarutbildning idag, mycket givande. Vi gick igenom avslappning, smärtstillande, andning och sen såg vi en liten förlossningsfilm! Vi fick lära oss och prova på hur vi skulle andas under förlossningen och värkarna... Jag vet även nu vad jag vill ha under förlossningen, lustgas och sen TENS.
Finns en apparat som Cefar har tagit fram, som heter Cefar femina och den är till för smärtlindring just under förlossning, innan eoch efter. Den är framtagen för gravda kvinnor.  
Jag har ju provat Cefar innan i andra sammanhang t.ex vid ont i ryggen eller för massag vilket denna oxå kan ge. Jag har varit JÄTTENÖJD med denna vid dom tillfällena. så får prova det om det hjälper här oxå...

Kolla bil

snart ska jag och henke iväg och kolla på bil =) en volvo v40... Hoppas nu den ser bara ut och så, hade varit skönt att få tag på en bra bil nu ;) Men Men vi får se!

Blir det inte försent så ska vi in om åstorp oxå och hälsa på där uppe =)

Fan snart skiter jag i det allså :@

tvätta =)

Har tvättat hela eftermiddagen, så nu är en del barnkläder undantvättade och alla våran tvätt =) så duktiga vi är. sen är snart alla flyttkartoger upppackade bara 2 kvar ;) Mest småplock kvar nu om var vi ska ha allt och upp med gardiner ocg så ;)

var hos barnmorskan idag, allt såg bra ut, SF-mått på 32, hjärtljud på 140...  Gick in i v 34 idag förresten bara 6 v kvar =) LÄNGTAR efter dig lillen!

Nä nu ska jag ner och hämta sista tvätten!

Jobba =)

Ja nu ska jag iväg och jobba =) ska bli skönt faktist...
Nu är det bara 2dagar kvar att jobba idag oc lördag =) det är riktigt skönt faktist. börjar kännas i kroppen nu! sen kommer jag gå på havandeskapspenning!

Fast jag saknar min babji. önskar du kunde kommit hem nu så jag kunde träffat dig innan jag sticker till jobb! men men ses ju inatt =) älskar dig!


Hoppas de löser sig!

Tänker faktist rätt mycket på en av mina vänner just nu, lider med dig..! Önskar där fanns något jag kunde göra för dig.. så här nära in på och så händer detta :S stackare! jag finns här för dig. Jag hoppas verkligen att det löser sig!


Har fått tid till nytt ultaljud den 30juni =) längtar! ska bli roligt att se dig igen min lille vän! har bara 53 dagar kvar nu till beräknat datum, så nu längtar jag enormt. 

Jobba imorgon näst sista arbetsdagen sen kommer jag inte jobba förrän i december! skönt faktist! Bara ta det lungt så mycket det går fram till den lille kommer =) 

träffa mamma

Ledig igår och idag skönt faktist.. Men jobbar bara en vecka till sen har jag "lov" eller ja jag ska ta det lungt fram till förlossningen. ska bli skönt. så det blir väll mycket att komma iordning här hemma och inreda barnrummet =) I love it  =) 

Magen bara växer och växer. Känner mig rätt osmidig nu mera. svårt att böja sig och fötterna känns stora och svullna som ja jag vet inte vad =P men det är inget jag bryr mig om. för jag älskar min mage och jag älskar att vara gravid. Skiter i vad alla andra tycker och tänker om min mage. för jag vet att jag trivs med den. Längtar även tills du tittar ut lille vän. Ska bli roligt att se hur du set ut och vad för "sort" som ligger där inne!

Haha jag garvade så jag höll på att krevera innan idag, Pratade med dennis i telefon när hans arbetskamrat kläcker ur sig at tjag har tur som är gravid, det skulle han oxå vilja kunna bli. för då skulle han råna en bank för det var ingen som vågade skjuta på en gravid. det lät fruktansvärt roligt iallafall!

nä nu kommer snart mamma och hälsar på =) Ska bli trevligt! var ett tag sedan jag träffade henne ! 

fredag och ont!

har varit och kört idag, det gick faktist bra idag =) men när jag skulle hem träffade jag kimberly och vi skulle med tåget, så vi sprang för vi skulle hinna, men tåget gick inte därifrån den skulle så vi missade..

Nu har jag fruktansvärt ont i höfterna och på framsidan eller hur man ska förklara det, kan fan knappt gå :S Sen ska jag iväg och jobba nu! Får försöka så gott jag kan men det kommer verkligen vara en plåga och en dag men kommer räkna ner timmarna tills man slutar :S men men ska göra mitt bästa och föröka inte klaga!


hungrig

shit vad hungrig man kan bli när man är gravid. just nu är jag jättehungrig men vet inte vad jag ska äta :S men men, får se vad jag hittar här hemma =)

Föräldrarutbildning träff 1 av 4

ja då startade föräldrarutbildningen idag. Riktigt trevligt grupp faktist, många skratt och glada miner. Pratade mycket om att vårda förhållandet. Nästa gång ska vi prata mer om förlossning och se en liten förlossningsfilm.

Snart bär det av till jobb. förhoppningsvis blir det inte jättesent ikväll =) tidiga gäster.. men men vi får väl se hur länge dom sitter..

Får börja ta det lungt nu, känner sammandragningar, magen blir hård som sten. och sen fick jag ont i går, kändes ungefär som mensvärk. Men nu känner jag en massa rörelse i magen. den lille har även kommit på att man kan ju sparka upp mot revbenen och det är inte skönt jag LOVAR =P

Här kommer en blid från när jag är i  v31

v31

jobba idag!

ja då ska jag snart iväg till jobbet ;) känner inte helt för det egentligen. men det beror nog mycket på att jag och henke knappt ses eftersom han jobbar när jag är ledig och sen tvärtom :S.. sen blir det jobb resten av veckan. Men förhoppningsvis är jag ledig på Söndag =) Weii jag vill..

Men men snart kommer vi ha tid för varandra innan barnet kommer =) inreda barnrummet och få irodning i lägenheten =) ÄLSKAR DET. det börjar bli fint men en del kvar att göra ;) hehe!


livlig krabbat i magen..!

H'n är livlig i magen =P riktig fotbollspelare. har legat och sparkat mig på revbenen hela morgonen, inte alls skönt kan jag säga ;) okej det är det inte när h'n sparkar på kisseblåsan heller =P men men.. bara att vänja sig!är ändå härligt att känna det i magen...

Nu är det ju bara 8 veckor kvar.. LÄNGTAR

 


Barnmorskan!

gick in i v32 idag...

Var hos barnmorskan idag, allt såg bra ut och jag har faktist minskat 1kg sedan sist.. Hjärtljuden låg på 133-140 ungefär och SFmått 30! sen så sa Hon även att bebisen är ruckbar, menades med att den har börjat lägga sig i fixerat läge, läga sig tillrätta i bäcknet! kan ju hoppas detta nu ju =) weii... Kan inte tiden gå fortare =)
Nu är du efterlängtad bebis, kan du inte komma till oss!


flytt

shit längesedan jag skrev nu! men men både flytt och har ju jobbat rätt mycket! blir inte så mycket skrivande då..

Ja som sagt 1juni fick vi nycklarna till vår Lägenhet, Love it.. Så sen i lördags gick stora flyttlaset, dock jobbade jag så någon flyttning blev det ju inte för min del... Men Men! Blir riktigt fint! Tack till er som hjälpte oss!

RSS 2.0